Innocent smoothieZelf smoothies maken is heerlijk, maar over het algemeen heb ik daar ’s ochtends geen tijd voor. Ren, ren, ren naar het station, in de trein en hup naar het werk. Toen ontdekte ik de smoothies van Innocent en vooral de smoothie met kiwi, appel en limoen. En niet te vergeten: ananas, druif, spinazie en brandnetel, want dat zit er ook nog allemaal in. Resultaat: een fris groen drankje dat je het gevoel geeft pure gezondheid naar binnen te werken.

Het is een heuse verslaving en sinds ik ontdekt heb, dat je voor 45 ct meer een Hele Liter hebt in plaats van zo’n klein flesje, is het hek helemaal van de dam. Ik hou mezelf maar voor dat er ernstiger verslavingen zijn.

Innocent is op zich ook een bijzonder bedrijf. Het bestaat vanaf 1999 en is opgericht door 3 Londense jongens die elkaar op de universiteit hadden ontmoet. Alledrie hebben ze in het ‘echte’ bedrijfsleven gewerkt, snelle jongens die hard werkten en ontdekten hoe ongezond dit leven kan zijn. In die tijd onstonden er in Londen ‘sappenbars’, maar ja, wachten in zo’n rij is niets als je het druk hebt. Ze experimenteerden met zelf smoothies maken. Aardbei met banaan. Ze hielden een onconventioneel marktonderzoek: twee bakken met ‘ja’ en ‘nee’ naast hun verkoopstal op een festival. Wel of niet hun baan opgeven om smoothies te maken? Het werd een overweldigende ‘ja’. De rest is geschiedenis. Het trio verliet de ‘rat race’. Ze vonden een naam en nu is het bedrijf groot en internationaal en is een groot deel van de aandelen in handen van Coca Cola. Toch weten ze nog altijd de schijn te wekken dat het een klein clubje smoothiemakers is. Dat is leuk. Vind ik. Dat is ook de kracht.

Innocent heeft haar kernwaarden behouden. Puur fruit gebruiken, menselijk blijven, ondernemend zijn, je verantwoordelijk voelen en het goede doen, commercieel zijn maar ook gul in lof voor anderen en het helpen van anderen. En zodoende organiseert Innocent elk jaar weer een gigantische mutsenbreiactie waarmee ze ouderen een gezellige kerst bezorgen. Het houdt mij verslaafd.

Advertenties