Hoewel deze basilicumdressing heerlijk romig is, komt er geen zuivel aan te pas! Heel geschikt voor deelnemers aan De Veggie Challenge dus.šŸ™‚

Het supersimpele recept komt uit La Dolce Vegan! ~ Vegan Livin’ Made Easy van Sarah Kramer.

Creamy Basil Dressing from La Dolce Vegan!Ingredienten

  • 120 ml zijden tofu*
  • 3 el plantaardige olie
    (bijv. olijfolie, of gecombineerd met lijnzaadolie voor je omega-3)
  • 1/4 cup (= 4 el /60 ml) verse basilicum
  • 2 tl tamari of andere sojasaus
    (als je ketjap gebruikt kun je de suiker uit het recept beter weglaten)
  • 1 tl rijstazijn
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl suiker

Pureer alle ingredienten samen in een keukenmachine of met de staafmixer. En klaar is Kees Kokkie!

Wat je niet meteen gebruikt kun je in een (schoon) potje in de koelkast ruim een week bewaren. Ik doe er zelfs al langer mee.šŸ˜‰

Deze dressing is niet alleen lekker in salade, maar ook als broodbeleg met bijvoorbeeld tomaat of avocado! En misschien ook wel op gekookte broccoli. Wat kunnen jullie nog meer mee verzinnen?

Meatless Monday button (NL-versie)

* Zijden of ‘silken’ tofu is zeer zachte tahoe, te koop in de natuurwinkel (merk Demeter – Taifun) en Oosterse toko. In dit recept kun je hem wel vervangen door andere zachte tofu maar niet door de ‘normale’ variant die je bijv. bij Albert Hein koopt en een stuk steviger is. Omdat zachte tahoe meer water bevat hij veel minder calorieĆ«n.