Mediterrenean Carrot Spread

Een van de lekkernijen waar ik regelmatig mee aankom op een verjaardag, picknick of ander ‘deel-etentje’, is Mediterrane wortelpuree.

Zo maakte ik ‘m deze kerst voor een mezze dinertje bij mijn schoonfamilie. Helaas vergat ik een foto te maken… En zoals altijd ging het schoon op, zodat ik deze week nogmaals de keuken in moest voor mijn dipje. Geen straf hoor, want het is zo klaar en ik lust het zelf ook graag.🙂

Proeven?

Kook 250 gram wortels goed gaar en pureer ze in de keukenmachine of met een pureestamper. Meng met 2 eetlepels goeie olijfolie (extra virgine), 1 eetlepel citroensap of azijn en een klein teentje knoflook uit de pers. Roer er dan nog een 1/2 theelepel komijnpoeder door en breng het smeersel op smaak met harissa, cayennepeper of sambal en zout & peper. Zoute zwarte olijven zijn lekker als garnering maar helegaar niet onmisbaar.

Serveersuggesties vind je op Graasland, waar ik dit recept heb gedeeld in een Oudejaars ‘blog hop’ met o.a. Kookgrrls Janny en Cynni. Ook lekker met tortillapunten (alweer zo’n makkelijk recept), zoals wij deden tijdens een verjaarspicknick.

Vegan Picnic Bento #110, 25-07-2010