Ik ben een groot fan van hartige taart. Omdat je gewoonweg alles in een hartige taart kunt doen. Het resultaat is altijd anders en altijd errug lekker.  Op mijn blog heb ik verschillende recepten voor hartige taarten staan. Dat is lang niet alles, want als ik ook maar een keer niet weet wat ik moet maken, dan verzin ik wel een taart.

Foto: hans bruns, deberghut.com

Ik maak dan altijd eerst zelf het deeg, want van die bladerdeegpakjes uit de supermarkt word ik echt niet blij. Zelf deeg maken is zo simpel (en waarschijnlijk goedkoper) en het maakt het geheel echt helemaal af. Toen ik nog niet zoveel kookte, gooide ik altijd allerlei groenten door elkaar en daarbij melk, eieren en kaas. Nu ik wat verder ben en meer experimenteer, ben ik meer van de kunst van het weglaten. Dus focus me op een klein aantal ingrediënten en zorg voor de beste smaakmakers bij elkaar.

Vroeger was ik altijd jaloers op die taarten die je als klein hapje bij de borrel kreeg, ik kreeg het nooit voor elkaar. Tot ik laatst een keer iets nieuws uit probeerde en dat leverde een geweldig resultaat op, een hartige taart met zalm en groenten.