Nu de strenge januarimaand van goede (en regelmatig falende) voornemens voorbij is, zijn we toe aan een beetje vrijheid. In februari mag je dus kiezen uit twee thema’s.

Snel én gezond!

Eggs with spinach and pasta by paige_elizAls je honger hebt maar nog niet had bedacht wat er vandaag op tafel zou komen, of gewoon op zo’n dag dat je weinig tijd hebt, willen we nogal eens naar een snelle — niet zo gezonde — hap grijpen.

Hup een pizza uit de vriezer of even langs de snackbar… Wie maakt zich er niet schuldig aan? En dat terwijl gezond koken helemaal niet veel tijd hoeft te kosten! Laten we als Kookgrrls een stapeltje recepten verzamelen om in haastige tijden op terug te kunnen vallen.

Valentijn

Valentines Sweet Hearts by CarleyJane14 februari is het Valentijnsdag.

In de jaren 80 kwam deze ‘dag van de liefde’ overgewaaid uit de VS — waarschijnlijk in een zak luchtpost want het begon hier vooral met kaartjes, (anoniem) verstuurd door verliefde pubers. Inmiddels heeft TNT niet veel meer te doen maar de voedselindustrie draait overuren.

En wat doen de Kookgrrls met Valentijn? Ik kijk nu al uit naar jullie tongstrelende chocoladegerechten en andere afrodisiaca!

Advertenties