Dit is een echt Haloweengerecht. De curry wordt geserveerd in de pompoen. Terwijl je de curry uit je eigen pompoentje  lepelt, schraap je steeds wat oranje vruchtvlees mee. Kies kleine pompoentjes, het is al snel te veel!

Ingredienten:

  • Per persoon een kleine pompoen;
  • Olie
  • Een ui
  • Twee tenen knoflook
  • 4 eetlepels milde currypasta
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
  • Groenten voor in de curry, bijvoorbeeld bloemkool, peultjes, paprika, spinazie (vers).
  • 2 handjes cashewnoten
  • Koriander, fijngehakt

 Snijd een kapje van de pompoen en hol de pompoen uit; verwijder de draden en zaden. Zet de pompoenen in een voorverwarmde oven (180 graden). Na ongeveer 30 minuten zijn ze van binnen lekker zacht geworden. Je kunt het controleren door met een vork in het vruchtvlees te prikken. Ondertussen maak je de curry.

Fruit de ui en de knoflook in de olie. Wok als eerste de bloemkool en de peultjes 3 minuten mee. VOeg daarna de paprika en eventueel de spinazie mee tot de spinazie is geslonken. Voeg de currypasta toe en de kokosmelk en warm alles goed door. Doe als laatste de cashewnoten er bij.

Doe de curry in de pompoen en garneer met wat koriander. Lekker met basmatirijst, een raita en naanbrood.