Het recept lag al even klaar om uit te proberen. Ik kook eigenlijk best wel regelmatig uit een tijdschrift. Vaak ook een recept dat ik ergens van internet heb geplukt. Deze stamppot spinazie is uit het magazine van de Jumbo supermarkt. Op verzoek wordt het keurig per post thuis bezorgd.

Je hebt nodig (voor 4 personen), 1 kg stamppotaardappelen, 25 gr boter, 2 rode paprika’s in blokjes, 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 300 gr gewassen en gedroogde spinazie, 8 eetl kookroom light, 150 gr grofgehakte cashewnoten, zout en peper.

Kook de aardappelen gaar in een diepe pan. Ondertussen in koekenpan de boter smelten. Blokjes paprika en gesnipperde ui 3 minuten zachtjes bakken, knoflook 1 minuut meebakken. Spinazie beetje bij beetje door hete, fijngestampte aardappelen roeren. Kookroom, helft van paprika-uimengsel en helft van cashewnoten erdoor scheppen. Stamppot 2 minuten op laag vuur verwarmen. Naar smaak zout en peper toevoegen.

Stamppot over 4 borden verdelen en rest van cashewnoten erover verdelen.