Koken uit een kookboek of tijdschrift. Ja, dat doen we vast allemaal wel eens. Zelf heb ik vaak wel moeite om me helemaal aan het recept te houden. En in dit geval al aan de naam.

In het tijdschrift van Jumbo supermarkten stond deze maand een recept met de naam “Frisse komkommer met kiwi en avocado”. Dan zou je denken dat er heel veel komkommer in zit met ook wat kiwi en avocado. Zoals ik het heb klaargemaakt was het echt een salade van komkommer, kiwi en avocado. Een lekkere salade met een frisse, en door de koriander, ook wel aparte smaak.

In deze blog mijn versie voor twee personen. En als je de oorspronkelijke versie wilt maken dan kun je die hier vinden.

Je hebt nodig, 0,5 komkommer in stukjes, 1 avocado geschild en in stukjes, 1 kiwi geschild en in plakjes, 2 takjes gehakte koriander, 1 kleine sjalot gesnipperd, sap van 1 limoen, 2 theelepels gembersiroop en 2 eetlepels koud water.

Meng de limoensap met gembersiroop en water. Koriander en sjalot toevoegen, 5 minuten laten staan. Avocado, kiwi en komkommer door de dressing scheppen en smullen maar.