Belachelijke bramenyoghurtpudding

Een stuitende kleurencombi

Zo’n pudding kan nog wat voeten in aarde hebben.  Ik kon mijn puddingvormen nergens vinden (waarschijnlijk doos berging), dus kocht ik een nieuwe. Maar ik dacht niet na over de kleuren. Bramen zijn paars. Erg paars. En de vorm is oranje (en het bord groen). Dat was één.  De vorm is van dat moderne siliconenspul en het tweede probleem was dat we de pudding niet mooi uit de vorm kregen. Dat was een gedoe. Toen ie er uiteindelijk uitkwam, zeilde het paarse monster als een glibberige kwal over het groene bord.

Maar: het deed aan de smaak helemaal niets af. Dus hier volgt het recept.

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 3 blaadjes witte gelatine

    Pudding storten

    Pudding storten

  • 200 g bramen
  • 3 dl magere yoghurt
  • 1 el suiker (of zoetstof)

Citroen goed wassen. Helft van citroen heel dun schillen. Schilletjes in dunne reepjessnijden. Citroen uitpersen (2 el sap). In kom met ruim koud water gelatine circa 10 minuten weken. Bramen wassen en in zeef laten uitlekken. Wat bramen achterhouden voor garnering. In andere kom rest van bramen fijnprakken (denk eraan als je de staafmixer gebruikt dat bramen donkerpaars van kleur zijn en dat het met zo’n ding alle kanten uit kan schieten; de vlekken zijn haast niet te verwijderen). Yoghurt en citroensap door vruchten roeren. In steelpan 0,5 dl water aan de kook brengen. Suiker toevoegen en laten oplossen.  Af laten koelen en gelatine erdoor. Yoghurtmengsel erdoor roeren. Eventueel zoeter maken. In puddingvorm storten en in de ijskast laten opstijven (ongeveer 2 uur).

Dan: Pudding storten, garneren met achtergehoudenbramen en reepjes citroenschil. Eventueel wat magere slagroom. Lekker!

De pudding gestort

De landing