Misschien een wat ruime interpretatie van het thema van de maand, maar toch.

Als grote fan van de Indonesische keuken een fantastisch recept voor Tahoe Telor. Een paar jaar terug heb ik een cursus Indonesisch Koken gevolgd in een buurtcentrum in Nieuwegein. Meneer Ernst heeft ons 12 avonden lang een enorme hoeveelheid gerechten laten klaarmaken die we daarna gezamenlijk mochten opeten. Veel te veel natuurlijk voor de aanwezige dames. Daarom altijd doosjes bij de hand om de restjes in mee naar huis te nemen.

Voor de tahoe telor heb je nodig 1 blok tahoe (fijngemaakt met bijv. een vork), 3 eieren, peper en zout naar smaak, 200 gr taugé (1 min geblancheerd), 1 bouillonblok, 1 fijngesneden takje selderij en gebakken uitjes.

De bijbehorende saus maak je van 1 kopje ketjap (zoet), 1 fijngesneden teentje knoflook, 4 grote eetlepels pindakaas, 1 schijfje citroen en 1 theel suiker.

Het sausje: Wrijf in een kookpannetje de knoflook fijn, voeg de ketjap, 1/2 kopje water, pindakaas, het sap van het schijfje citroen en de suiker toe. Verhit het mengsel tot het koken en laat dan afkoelen.

De omelet: Kluts de eieren samen met de fijngesneden knoflook. Doe er wat peper, zout en het fijngemaakte bouillonblok bij. Meng de tahoe erdoor. Bak in zonnebloemolie kleine omeletjes van het mengsel.

Serveren: Doe de omeletjes met taugé op een schaal. Giet het sausje er over heen. Tot slot bestrooien met de gebakken uitjes en de selderij.

Eet smakelijk!

Advertenties