Adoptiekippen zijn al jaren een groot succes. Voor een klein bedrag per jaar steun je biologische kippenboeren. Je krijgt daarvoor gratis eieren terug, én een kijkje in de keuken stal, als je daar zin in hebt. Virtueel via de webcam maar eventueel ook in real life.

Kip-kado is een leuk alternatief voor de gewone kadobon als je een clutter-vrij kadootje wilt geven! Er is zelfs een iPhone app die aangeeft waar je je gratis eieren kunt ophalen! 😉 Om die reden wissel ik misschien binnenkort mijn huidige supermarkt om voor de Jumbo…

Voor wie het nog niet wist: biologische kippen hebben het beste kippenleven van allemaal. Hun snavel wordt niet geknipt (zoals bij zus de scharrelkip) en ze kunnen beter naar buiten dan de zogenaamde ‘vrije-uitloopkippen’ (waarbij snavelknippen overigens ook gewoon is toegestaan). Adoptiekippen krijgen zelfs gezelschap van een haan. Ja, dat is dus bijzonder.

Adopteer een kip heeft inmiddels diverse waardige opvolgers gekregen, zoals Adopteer een appelboom en Adopteer een koe, maar geen is zo’n succes als de kip. Nu ben ik benieuwd hoe groot het gehalte adoptiekippen is onder de kookgrrls..! Dus deze keer een poll die bij ons maandthema past: heb jij een adoptiekip?

Advertenties