Op de suggestie om iedere maand iets te doen met een thema, werd nog niet laaiend enthousiast gereageerd. Misschien moeten we het gewoon maar eens proberen?

Het thema van februari is… ROOD

Je kunt daar alle kanten mee op! Maak een rood gerecht, kook met rode ingrediënten, dek je tafel in stijl op Valentijnsdag, vertel ons over dat favoriete rode stoofpannetje van je oma, of leg uit hoe je een mooie rooie servetring knutselt. Anything will do — als het maar met koken/eten te maken heeft. En je moet er wél (echt) iets voor doen! Alleen maar een linkje plaatsen naar een oud recept of iets lekkers van een ander, daar trappen we niet in. 😉

Om het vuurtje wat op te stoken loof ik deze eerste keer een prijsje uit. Onder alle kookgrrls die meedoen wordt het volgende verloot…

Harteprijsje

Als je raadt wat het is (mail Gnoe) gaat je naam nog een keer extra in de hoge hoed!

Enne, het voordeel van een blog is natuurlijk: beeldmateriaal! Dus graag een plaatje plaatsen als bewijs of ter illustratie.

Ik ben benieuwd wat er allemaal op tafel komt… Succes!

Nog even op een rijtje hoe het allemaal werkt…

Mag iedereen meedoen?
Je kunt alleen meedoen als je lid bent van de
Kookgrrls mailinglist.

Hoe doe ik mee?
Doe in februari something food related met ‘rood’ en schrijf daarover een berichtje op dit weblog. Je kunt daarvoor via de mailinglist autorisatie aanvragen bij Janny, óf je kunt je tekst (en plaatje) aan Janny of Gnoe sturen en dan wordt het voor je gedaan. Let op: je moet je bericht uiterlijk op de laatste dag van de maand om 23:59 hebben geplaatst of aan ons hebben verzonden.

Ik heb een eigen weblog en wil daarop posten, kan dat ook?
Geen probleem, maar plaats dan even een link in de comments van dit bericht. Het is wel het leukst als we óók een kort tekstje en je afbeelding hier op Kookgrrls kunnen plaatsen, met een verwijzing naar je eigen blog voor de rest van de tekst (bijvoorbeeld de beschrijving van het recept). Laat dus even weten of je dat goed vindt en/of lever dat aan.

Is een afbeelding verplicht?
Ja, dat maakt een blog nu eenmaal aantrekkelijk.

Wie wint?
Iedere deelname krijgt een nummer (op volgorde van binnenkomst) en er wordt in maart een winnaar ‘uit de hoge hoed geplukt’ met behulp van de website random.org.

Wat is dat ding dat ik kan winnen?
Dat mag je raden en aan Gnoe mailen. Als je het goed hebt, gaat je naam een keertje extra in de hoed. Extra, dus alleen als je al meedoet met het ‘rode koken’. Edited to add: dit gold alleen in de maand februari.

Hoe vaak mag ik meedoen?
Als je verschillende dingen met het thema doet en daarover aparte berichtjes schrijft, ding je zo vaak mee als je post.

Februari is al halverwege en ik heb eerder deze maand iets gedaan dat binnen het thema past.
Bof jij even! Schrijf een blogpostje en het telt mee.

Ik heb een leuk idee maar twijfel of het mag?
Mail Gnoe om het te checken. Dat mag ook via de mailinglist maar als het een verrassing moet blijven is dat niet zo slim. 😉

Ik heb een vraag die hier niet wordt beantwoord…
Inmiddels weet je ons wel te vinden, toch? Vragen staat vrij!

Advertenties